Het bekende gezicht achter Lekkers aan de Lek heeft haar ruimte tijdelijk omgetoverd in een inspirerende werk- en studieplek voor mbo-studenten van ROC Rivor en middelbare scholieren van KWC Culemborg en O.R.S. Lek en Linge.
Culemborg – Het HUBKwartier is tot 1 juli drie dagen in de week beschikbaar voor jongeren die even op een andere plek willen werken en in aanraking willen komen met mogelijkheden waardoor ze hun talenten verder kunnen ontplooien. Dit HUBKwartier maakt deel uit van stichting Hub Rivierenland, de financierende partij achter dit initiatief. De Hub is hartstikke blij met wat deze jongeren kunnen bieden, want zij werken ook mee aan de activiteiten die Hub Rivierenland neerzet.
Tessa heeft haar roots in het basisonderwijs: “Na tien jaar horecaervaring is het nu ook fijn om mijn oude passie aan te boren: werken in het onderwijs. Ik vind het mooi om deze toch wel bijzondere periode te gaan gebruiken om jongeren te begeleiden en te ontdekken hoe ze denken en hoe ze hun keuzes maken en ze daarbij ondersteunen.
HUBKwartier is een broedplaats voor hen om verbinding te krijgen met bedrijven. Zo heeft bijvoorbeeld Marijn, een eerstejaars student vormgeving & media onze etalage ontworpen. Dat heeft hem tot een eerste echte opdracht geleid, want de pizzeria aan de overkant bleek ook interesse te hebben in een nieuwe etalage.
Zo werkt het dus, het potentieel aanboren. Sommige leerlingen komen pas weer goed tot hun recht als ze werken in een andere omgeving en met de praktijk bezig kunnen zijn. Ik ben blij dat we hierin ook medewerking krijgen van de gemeente. Zo is een mbo-student aan de slag met het organiseren van een groot evenement, wat in deze tijd helaas alleen maar fictief kan. Toch mag zij een echte aanvraag indienen en de hele procedure doorlopen, zodat er – als het weer mag – een blauwdruk ligt voor een door haar georganiseerd evenement.”
Dat het HUBKwartier zich als broedplaats ontwikkelt is te merken van het groeiend aantal projecten. In april biedt de organisatie een aantal OF-OF inspiratiesessies aan voor bovenbouw leerlingen die twijfelen tussen twee studierichtingen. Ook worden er regelmatig momenten gecreëerd om te koken met vmbo-leerlingen.
Tessa: “We hebben vaak grappige situaties bij het raden van vergeten groenten. Sommige leerlingen hebben nog nooit van knolselderij of linzen gehoord. Dan komt de horecavrouw in mij weer naar boven en draag ik mijn kennis graag over!”