schrijft |

Ik hou van verhalen delen, soms van mijzelf soms van een ander. Verhalen zijn inspirerend, activerend, geruststellend. Ze maken ons wakker, of soms sussen ze ons in slaap, maar er gebeurt altijd wel iets bij het lezen van een verhaal. Op deze pagina krijg je een impressie van mijn schrijfwerk. Heb je een vraag over een onderwerp of wil je dat ik over een bepaald onderwerp schrijf? Mail me gerust via henriett@lepke.nl.

ChaOrde: Ontdekking van zelfcreatie Uitwerking van een gesprek met Lotte Fleur Zuidema over haar concept ChaOrde

Vrij werk

Het leven reikt je voortdurend zaken aan om over te schrijven, klonk de boodschap van mijn schrijfdocente toen ik eindelijk de tijd vond om te investeren in het opkrikken van mijn schrijfkwaliteiten. Observatiespieren trainen is nu mijn aanmoedigingsmantra om goed te kijken en te luisteren in mijzelf en om me heen, waar ik ook ga. Lees verder.

De mist hangt nog over de straten als ik na een onrustige nacht met mijn eerste kopje koffie bij het raam sta. Dezelfde straten waren vannacht fel belicht door de volle maan. Ik heb het gezien, ik kon de kracht van het licht niet negeren. Het leek alsof het afgelopen nacht niet donker werd. Dat was een groot contrast met mijn hoofd, waar later donkere dromen het licht opvulden. Eigenlijk was het een nachtmerrie die ik bij het ontwaken weer wat achter me kon laten, al heeft de ochtendmist vanaf de straten de weg naar binnen weten te vinden. Naar de diepte van mijn gedachten. Lees hier het hele verhaal.

Woorden spelen in mijn hoofd, zonder dat ze het papier bereiken. Vanaf nu wil ik kunnen zeggen: ik heb ze opgeschreven. Allemaal ruw materiaal… Volg @opgeschreven op Instagram.