Sem en Lisa in voorprogramma van a balladeer | Lek en Linge talent in De Fransche School

Listen_Lisa en Sem_2

Dit culturele seizoen is er een nieuw muzikaal concept te zien in De Fransche School: Listen! Vier doordeweekse dagen heerlijk achterover leunen en genieten van muziek. De eerste avond is al achter de rug, maar de volgende is in aantocht: donderdag 19 januari om 20.00 uur met als hoofdgast a balladeer. Bijzonder aan dit concept is ook dat in het voorprogramma twee talenten van Lek en Linge mogen schitteren. Deze keer is de beurt aan Sem Noa en Lisa Schenk.

De eindejaarsmusical in groep 8 en het cultuurfestival van Cultuurprofielschool Lek en Linge waren voor Lisa Schenk de reden om zelf ook nummers te willen schrijven en zelfs de aanleiding om straks auditie te doen voor de opleiding muziektheater bij ArtEZ. “In muziek kan je alles combineren en je kunt veel in een liedje stoppen. Ik geniet als ik speel en ik daag mezelf telkens uit om een stapje verder te gaan in mijn ontwikkeling,” vertelt Lisa die haar muzikale inspiratie bij onder andere Jett Rebel haalt. “Bij ieder optreden wil ik het publiek laten overtuigen van het verhaal dat ik te vertellen heb.”

Ook Sem Noa kan haar leven niet voorstellen zonder muziek. Ze volgt momenteel de vooropleiding voor de Rockacademie op het Factorium. ‘Ik zie mijzelf niets anders doen dan muziek maken,’ vertelt ze. Voor Listen schrijven beide leerlingen een eigen liedje en als het ze lukt, zingen ze ook samen een cover. “We kennen elkaar nog niet, dus in de kerstvakantie gaan we kijken hoe we er ook samen iets moois van kunnen maken,” aldus Lisa en Sem die straks op hun CV kunnen zetten dat ze in het voorprogramma van a balladeer hebben gestaan. Dit concept, gesteund door Cultuurfonds Culemborg en Prins Bernhard Cultuurfonds, geeft jong muzikaal talent het podium om eigen werk te presenteren, maar ook om kennis te maken met het hele proces rond een optreden. Van publiciteit tot omgaan met de techniek en het ontvangst van applaus na het optreden. Beide leerlingen zijn bijvoorbeeld op donderdag 12 januari tussen 20.00 uur en 21.00 uur te gast in het programma Radio Avondblad op src.fm. Meer informatie over Listen is te vinden op www.theaterdefranscheschool.nl en op de Facebookpagina van Listen. Voor leerlingen geldt een speciale prijs van 6 euro voor het bezoeken van de Listen-avond.